NK Vrijheid 2022

Prachtig en goed georganiseerd evenement dat samen met de Flitsklasse gevaren werd op het Pikmeer en de Wijde Ee, inclusief het nieuw doorgestoken poldertje en de Tynje. Alle wedstrijden werden rond het eiland gevaren in koersen met wind in oostelijke en zuid-oostelijke richting. Drie dagen gevaren met heerlijk weer, temperaturen ruim boven de twinig graden en veel, heel veel zon (zie foto’s). Vrijdag en zaterdagmiddag een stevige wind, zondag was het iets minder hard werken.

De wedstrijdleiding had de windverwachtingen goed ingeschat en heeft het veld op vrijdag drie keer gestart, zodat er op de rustigere zondag maar twee races gevaren hoefden te worden in plaats van de oorspronkelijk geplande drie. Zo kwamen we in totaal zonder moeite aan negen mooie wedstrijden –twee aftrek races. Geen standaard koersen maar doordacht uitgezette banen, op zaterdag iets afgekort om vier wedstrijden varen mogelijk te maken. Kruisen door de Tynje leverde op vrijdag en zondag interessante wisselingen in de volgorde in het (achter)veld op, die wel gunstig voor mij waren, maar de nodige tijd kostten. Wouter kan er ook iets over uitleggen.

Anne Halma en Perjan Smulders in de 845 bleken een onverslaanbaar team. Manfred en ik (1434) zijn blij met een vijfde plaats als hoogste notering, voor hen bleek dit een vervelende aftrekscore… De tweede en derde plaats met gelijke punten waren voor respectievelijk Paul Wassink/Michiel Nijhof (1126) en Ewout Tesselaar/Petra Hofstra (1394). Erg goed gevaren na je lange blessure, Ewout! Hoogste noteringen van de Vrijbuiters voor Freek Loos/Klaas van de Molen (400, 5de) en de 739 van Marco en Rick Haanstra (6), De Schinkel moest zich tevreden stellen met als hoogste een achtste en negende plaats voor respectievelijk de 8 (Armand Pruijmboom en Yvo Smulders) en de 1434 (Renate en Manfred Voetter). Renate en Manfred heel blij.

Het was erg fijn om Arjan Willemsen weer op het water te zien en op een niet onverdienstelijke zevende plaats te zien eindigen (en hij zal je overigens graag vertellen over hoe mooi Manfred en als eerste om de bovenboei kwamen in de één na laatste race om vervolgens een groot deel van het veld inclusief onszelf om de verkeerde boei te sturen). Ook goed, dat onze nestors Jack Aarts en Jan Sorber weer aanwezig konden zijn!

Anne en Perjan te water na de prijsuitreiking, als prijzen de  kampioenswimpels, bekers en leuke foto’s van onder andere mooie watergraafmachines voor Dirk Postma en Fokke Buwalda, hoewel Rob de Jong er eigenlijk ook eentje verdiende…

Peter Verhoeven, wedstrijdleiding, alle andere vrijwilligers en medewerkers van Frisia, dankjewel voor een heerlijk weekend en we komen terug!NKVrijheid2022

NKVrijheid2022 2

NKVrijheid2022 3

NKVrijheid2022 4

NKVrijheid2022 5

NKVrijheid2022Uitslag