De VKO

De VKO (Vrijheid Klasse Organisatie) behartigt de belangen van de Vrijheidzeilers in alle opzichten. De Vrijheid Klasse Organisatie wordt geleid door een bestuur dat is samengesteld uit enthousiaste leden van de vereniging. Het bestuur is opgebouwd uit de volgende functies, personen en taken: 

Voorzitter

De taak van de voorzitter is bij een ieder wel bekend: De club leiden zodat de vereniging blijft reilen en zeilen zoals de leden dat verwachten!

Secretaris ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De secretaris ondersteunt de voorzitter met zijn taak om de vereniging te leiden. Voor algemene vragen of opmerkingen over de Vrijheid Klasse Organisatie dan kan men contact met de secretaris opnemen.

Penningmeester ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De penningmeester zorgt ervoor dat het geld binnen de Vrijheid klasse goed wordt beheerd en dat de leden hun lidmaatschap betalen. De kosten van het lidmaatschap van de VKO zijn met 35 euro per jaar overigens erg laag en worden door de leden in de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering vastgesteld. Indien iemand vragen heeft over zijn lidmaatschap dan kan altijd contact opgenomen worden met de penningmeester van de Vrijheid Klasse Organisatie.

Wedstrijd commissie ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De wedstrijd commissie van de Vrijheid klasse stelt jaarlijks de wedstrijdkalender samen. Het Klasse evenement en de Nederlands Kampioenschappen Vrijheid worden door deze commissie georganiseerd. Vragen over het wedstrijd zeilen met een Vrijheid kunnen dus bij de wedstrijd commissie gesteld worden.

paaltje knieTechnisch commissie ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De technische commissie De VKO heeft de mogelijkheid om oude Vrijheids te hermeten, dit tegen een laag tarief. Er is veel ervaring aanwezig wat betreft het opknappen of repareren van oude Vrijheids. Ook wat betreft de inrichting van een Vrijheid zijn er veel ideeën. Indien er vragen zijn over de technische aspecten van een Vrijheid dan kan er altijd contact opgenomen worden met de technische commissie. Zij zullen u met veel Vrijheid enthousiasme te woord staan.

Clubblad ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Vier keer per jaar wordt het clubblad, Plané, uitgegeven. In de Plané staan allerlei voor Vrijheidszeilers interessante artikelen zoals Wedstrijdverslagen.
Technische ontwikkelingen
Botenbank en advertenties
Inschrijfformulieren
Leuke foto’s en artikelen
Vraagbaak en een wedstrijdkalender
Geïnteresseerde bedrijven kunnen een advertentie plaatsen in de Plané. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met de redactie van het clubblad.
 

Promotie commissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Het doel van de promotie commissie is om de Vrijheid klasse de naamsbekendheid te laten houden zoals deze de afgelopen 65 jaren was.