Sneekweek 2023

Sneekweek 5 t/m 10 augstus 2023

Op de Sneekweek kwamen dit jaar 12 Vrijheidjes aan de start. Dit is meer dan de Sneekweek deelname van afgelopen jaren. Ondanks dat het weer niet hielp met in het begin van de Sneekweek veel regen en ook twee dagen harde wind en dus veel uitstel zat de sfeer er goed in. Door de harde wind waren er voor de derde wedstrijd veel zeilers die liever op de kant bleven. De V845, sloeg nadat eerder de hele bemanning al overboord was geweest, om. De dames in de V13 deden goede zaken en zeilden naar een keurige eerste plek, Perjan en Hieke werden tweede en tot slot de Promo met Lizet de Vries en Joris Nankman (V1559 die de hele week knap zeilde) die het spul ook recht hield en knap 3de werd. Waar zijn de echte mannen in onze klasse toch gebleven 

Voor wie mee wilde doen was er dankzij het wal team (maar gelukkig zijn Marion en Wouter ook nog in een Vrijheid tijdens de wedstrijd gesignaleerd) ’s-avonds een goede warme hap met aansluitend een vloeibare versnapering.
O, ja had ik al verteld dat er twee VKO-boten meededen? De V1076 voer namelijk ook mee en werd bemand door Coen en Iepe Leeman.

Verder was de Sneekweek door de KWS natuurlijk, zoals altijd, uitmuntend georganiseerd met goede rescue, walprogramma en aanwezigheid op sociale media. Er was weinig wat beter kon behalve het weer, met zoals al vermeld regelmatig regen en soms te veel wind om te kunnen varen. Volgend jaar mag iemand anders het weer regelen want dat kan beter!
Al met al een hele leuke Sneekweek en 2024 wordt vast nog beter!

Anne Halma
V845

uitslagen