Zomerwedstrijden Sneek

Vo20210628 1254091624879568598or de Zomerwedstrijden waren er 7 inschrijvingen waarvan één het door drukte en bemanningsperikelen niet kon redden. De andere boten waren weer onder het stof vandaan gehaald, banden van de trailer opgepompt, kampers weer van stal gehaald, kampeer spullen van zolder gehaald en moederschepen weer naar het starteiland gebracht. Allemaal een hele klus zo weer voor de eerste keer. Met deelnemers uit Slovenie en Limburg kregen de zomerwedstrijden zelfs een beetje een internationaal karrakter.

Helaas ging de wind op zaterdag pas aan nadat de wedstrijden door gebrek aan wind al waren afgelast en kreeg Ytzen toch gelijk met zijn voorspelling dat er door windgebrek niet gevaren zou worden… Hierdoor was dan wel tijd om weer even bij te praten.

Het was aan het eind van de middag nog een heel mooi lopend windje en de vier Vrijheidjes grepen dit aan als voor een trainingsrondje (V13, V1126, V1434 en V845). Na afloop hebben een aantal deelnemers nog gezamenlijk Pizza gegeten.

 

 

Voor Zondag waren de voorspellingen gunstig, mooi zonnig weer met ca. 3 Bft. Dat klopte mooi maar in de vlagen waaide het soms toch mooi door. Het comitee stuurde ons twee keer weg op baan D met een mooi kruisrak en heel lang eerste voor de winds rak. De eerste wedstrijd werd door Renate en Manfred heel goed gevaren. Na een goed kruisrak hadden ze ook voor de wind goed de vaart er in en hebben ze tot de finish de 2de plek door de V1286 op de hielen gezeten heel knap volgehouden. Alleen de V845 was ze te snel af.

De tweede pot was weer voor de V845 met een felle strijd tussen de V13 en V1126. De stuurmannen kozen in het laatste kruisrak elk een andere kant van het rak. Wouter had het in de V13 het best bekeken en kwam door net wat meer druk en een opdraaiende wind als tweede over de meet.

Al met al was het een geweldig weekend met het best mogelijke zeilweer nadat de wind was aan gegaan.

Anne Halma V845 met Foto’s Addie Tange

 image002