(Her) Openingswedstrijden Sneek

Geschreven door Ron Haanschoten. Gepost in Algemeen

DSC01570

 

De Openingswedstrijden van de KWS zijn dit seizoen door de COVID19 situatie niet doorgegaan. Nu de situatie beter is en er gezeild mag en kan worden heeft de KWS besloten de Openingswedstrijden een herkansing te geven en wel op 22 & 23 augustus. Zie ook;

https://www.kws-sneek.nl/home/(her)openingswedstrijden-op-22-en-23-augustus.htm?steID=6&itmID=19010

Zorg dat je er bij bent zodat je dit jaar getraind op het NK te kunt verschijnen! Dit is dit een mooie kans om toch nog wat zeiluren te maken. 

Bestellen jubileumboek “Vrijheidsklasse 75 jaar sportief”

Geschreven door Ron Haanschoten. Gepost in Algemeen

75 jaar vrijheidsklasse voorblad v12De Vrijheidsklasse bestaat 75 jaar. Bedoeling was dit te vieren op 9 mei op de jachthaven van WV De Schinkel in Amsterdam. Door het corona-virus en alle beperkingen is dit niet mogelijk en is het jubileumfeest voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Voor een zo spoedig mogelijke presentatie van het jubileumboek “Vrijheidsklasse 75 jaar sportief” wordt nog naar een geschikt moment gezocht. Dat het een geweldig boek is geworden staat vast!

In het boek héél veel foto’s, verhalen van (oud-) kampioenen maar ook middenmoters. Een overzicht belangrijkste gegevens en daarbij een inventarisatie welke werf de meest succesvolle is geweest, en welke bouwwijze.

Naast terugblikken wordt ook vooruit gekeken. Waar het de zeilsport in zijn geheel langzaamaan minder gaat weet de Vrijheid zich goed te weren. Dat moeten we koesteren, bij voorkeur verder uitbouwen. Ook dat komt aan bod. Zonder foto’s, dat dan weer wel.

Hoe bestellen (en betalen )?

"Victorie" na 15 jaar weer te water!

Geschreven door Ron Haanschoten. Gepost in Algemeen

tn victoria v 149Van ons VKO-lid Loui Oosterhuis ontvingen wij  vandaag 5 mei een foto van zijn V 149 met de vandaag zeer toepasselijke naam "Victorie," die na 15 jaar weer te water gaat. Mede bedoeld om mee te doen aan het geplande maar afgelaste jubileum- evenement komend weekend 9/10 mei in Amsterdam !
 
Wij hopen dat iedereen nog gezond is en blijft en wensen iedereen veel sterkte en doorzettingsvermogen de komende weken! En hoe en wanneer dan ook: tot ziens en varend op het water.
 

Mededeling van het VKO bestuur

Geschreven door Ron Haanschoten. Gepost in Algemeen

Het zal niemand ontgaan zijn dat het Corona virus ook in ons land het
dagelijks leven inmiddels stevig in zijn greep heeft. Laten we hopen dat
we door alle van overheidswege genomen maatregelen dit over niet al te
veel tijd weer achter ons kunnen laten. Deze maatregelen hebben het
sociale leven inmiddels behoorlijk op zijn kop gezet en we moeten voor
ons zelf en voor de mensen om ons heen voorzichtig zijn.

Inmiddels heeft het ook onze evenementenkalender de nodige schade
opgelopen; HISWA is halverwege afgelast en ook alle evenementen,
inclusief de VKO trainingsdag, zijn tot zeker 1 juni zijn afgelast of
opgeschort.