Een opsteker voor Addie en Arjan

at2

Addie Tange Lid van Verdienste

Het is natuurlijk duidelijk. Iemand, die zoveel voor de Vrijheidsklasse Organisatie gedaan heeft als Addie Tange, hoort geëerd te worden als Lid van Verdienste van onze vereniging. Alleen, in deze tijd is er niet zo snel een goede gelegenheid te vinden, waarbij de mooie speld met passende woorden ten overstaan van een geïnteresseerd publiek kan worden uitgereikt. Het bestuur van de VKO wilde niet wachten met de benoeming tot er weer van dit soort gelegenheden komen, want dan komt de mosterd misschien wel erg laat na de maaltijd. Ik werd, gezien mijn ervaring, benoemd tot privé-uitreikingscommissie. Dat vond ik helemaal niet erg, want het is altijd gezellig bij Addie.

Om bij Addie langs te kunnen komen werd een excuus gezocht en gevonden in het ophalen van de vele gewichtige dozen financiële administratie, kalenders, jubileumboeken en dergelijke, die Addie jarenlang nauwlettend voor ons bewaard heeft. Addie wou ervan af en al snel bleek waarom: zijn Petra en hij gaan kleiner wonen. Op de afgesproken, mooie zaterdag in februari trof ik Addie aan in een oud paars shirt met houtschuursel erop. Hij is zijn liefde voor hout en het onderhoud van houten spullen namelijk nog lang niet vergeten en was bezig zijn woonkamat1ertafel een opknapbeurtje te geven, voordat deze mee naar het nieuwe huis gaat.

Addie was blij met zijn benoeming! De speld werd geheel corona-proof en zeer geconcentreerd opgespeld door iemand uit Addie’s eigen bubbel, te weten Petra -zie foto. Vermoedelijk heeft hij de speld later wel zelf van zijn werkshirt afgehaald, voordat hij verder ging met die tafel. We hebben de meegebrachte taart met custom-made versiering gelijk aangesneden en getest. Was prima. Gedurende het genieten van de taart en ophalen van zeil-herinneringen werd de bank, waarop ik zat onder mij weg verkocht, maar dat mocht de pret niet drukken. Er was nog een stoel waarop ik kon zitten.

Beste Addie, hierbij namens mij, het hele VKO-bestuur en alle VKO-leden nogmaals heel veel dank voor al het werk, dat je voor de VKO hebt verricht. Je onderscheiding als Lid van Verdienste van de VKO is mijns inziens meer dan terecht!

Renate V1434

Arjan Willemse lid van verdienste

aw4Op 6 februari ben ik met een taart, een bos bloemen, en niet te vergeten het speldje dat je krijgt als lid van verdienste, op pad gegaan naar Terwispel. Ik had Arjan gevraagd of ik bij hem langs mocht komen om te praten over een boek dat geschreven gaat worden over lattenbouwers. We hadden zijn expertise nodig om de lijst met bouwers compleet te krijgen. 

Bij Arjan aangekomen bleek dat Margriet even weg was om een boodschap, maar toen ze terugkwam heeft zij corona-proof Arjan het aw5speldje opgespeld. Arjan vertelde haar dat dit echt iets bijzonders is en hij was zichtbaar aangedaan. De smoes van het boek over lattenbouwers heeft goed gewerkt, want Arjan had vooraf niets door. Misschien dat het over een tijd niet eens een smoes blijkt te zijn geweest, maar dat gaat de toekomst uitwijzen.

Ik was zeer vereerd dat ik Arjan het speldje mocht uitreiken. De koffie en taart smaakt na de officiële uitreiking dubbel zo lekker. Een geslaagde en gezellige actie!

Peter Verhoeven