• DSC03686
 • KWSHerfstwedstrijden2009 (8 of 19)
 • DSC06703
 • DSC01011
 • Drieslag
 • Paaswedstrijden 2010 dag 1 291
 • On Course

  Fun, the way to go!
 • Sharp as a razor blade.

  Just made it!
 • Child's play

  The Next Generation?
 • Colourful

  Spinnakers brighten the dutch lakes!
 • Three in a row.

  Highly competitive in a tranquil dutch scenery.
 • Serenity

  At the end of the rainbow.

Aankomende evenementen

75 jarig Jubileum, Paaswedstrijden Schinkel 2020

Geschreven door Ron Haanschoten. Gepost in Algemeen

img 20200312 hiswa

De Hiswa ging dicht en nu:

Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat i.v.m. het CORONA virus, de viering van het 75 jarig jubileum niet door kan gaan. De WV "De Schinkel" hoopt dat het jubileum op een later te bepalen tijdstip, dat nu nog niet te plannen is, toch plaats kan vinden in hun clubfaciliteiten.

Van Dirk Postma secretaris VKO:
Beste VKO-leden,
Het Corona-virus treft ons allen en de mails en nieuwsbrieven van verschillende instanties en verenigingen melden allen het zelfde bericht; geplande evenementen gaan niet door.
 
Het bestuur van de Vrijheid Klasse Organisatie heeft, gezien de omstandigheden, besloten om het evenement ter ere van het 75-jarig jubileum, dat op 9 mei op de haven van WV de Schinkel gehouden zou worden, voor onbepaalde datum uit te stellen. Er is op dit moment onmogelijk een nieuwe datum vast te stellen. Wij zullen u hierover via de mail en website op de hoogte houden. 
Traditioneel start het zeilseizoen voor ons rond de Paasdagen; voor dit jaar was dit gepland voor 18 en 19 april. En in aansluiting op het jubileum evenement zijn wedstrijden gepland tezamen tijdens het ASK-evenement in het kader van de opening van het verenigingsseizoen op de Nieuwe Meer. Of deze beide evenementen door kunnen gaan valt op dit moment te betwijfelen, maar wij achten de kans gering.
W.V. de Schinkel zal ons op de hoogte houden, waarna wij u ook hierover zullen berichten.
 
Het bestuur van de VKO hoopt dat iedereen uit deze strijd tegen een onzichtbare vijand gezond en wel tevoorschijn komt, zodat wij in deze zomer weer naar hartenlust kunnen recreëren en elkaar sportief op het water kunnen treffen !
Heb en houd het goed.
 
met vriendelijke groet, dirk postma
secretaris VKO
 
Hieronder de tekst die Renate Voetter van de WV "De Schinkel" heeft rondgestuurd:

Beste Clubgenoten, beste mede ASK-leden,

Het bestuur van de Vrijheidsklasse Organisatie heeft besloten om het evenement ter ere van het 75-jarig jubileum, dat op 9 mei op het terrein van WV de Schinkel gehouden zou worden, met onbepaalde datum uit te stellen. Gezien de leeftijd van de doelgroep (oud-zeilers, sommige der huidige zeilers), gezien ieders anders gezondheid, en de hoeveelheid werk, die er in de organisatie gaat zitten, lijkt het het VKO-bestuur niet verstandig om risico's te nemen in deze onzekere tijd. 9 mei lijkt nog ver, maar ook de regering twijfelt over bijvoorbeeld de eindexamens (7-25 mei), het EK-voetbal is al naar volgend jaar verschoven. Heel vreemd is de beslissing tot uitstel dus helaas niet. Landen, die eerder met het coronavirus te maken hebben gekregen zijn ook nog lang niet vrij van ziektegevallen.

De agenda van WV de Schinkel gaat uiteraard ook scheef lopen, net als ieders agenda. Het bestuur van WV de Schinkel wil zich daarom nu nog niet vastleggen op een nieuwe datum en of het evenement dit jaar nog ingepland kan worden. Onzekerheid troef. Op een mooie dag zullen we het jubileum echter vieren en hopelijk in Amsterdam, bij WV de Schinkel, met hulp van Schinkelleden en met die van onze gewaardeerde buren van WV Amsterdam en WV de Koenen.

Over het doorgaan van de aansluitendeASK-wedstrijden op zondag 10 mei en over de Paaswedstrijden op zaterdag 18 en zondag 19 april volgen nog mededelingen. De kans dat deze laatsten door zullen gaan is echter gering.

Het spijt me, dat ik met deze mededeling moet komen. Laten we hopen op een mooi watersportseizoen na afloop van deze ellende.

Mijn medeleven met allen, die op enigerlei wijze getroffen worden door de crisis, die het coronavirus veroorzaakt.
Blijf gezond,

Vriendelijke groeten,
Renate Voetter.
 
En dan ook helaas "De Paaswedstrijden"
 

Beste Zeilers en andere geïnteresseerden,

Tot mijn spijt moet ik jullie weer een afgelasting van een evenement mededelen. Niet onverwacht, wel anders gewild. Het Bestuur van WV de Schinkel heeft besloten de Paaswedstrijden / het Paasevenement 2020 niet te laten varen. Het lijkt er niet op, dat de richtlijnen van het RIVM snel ten goede zullen wijzigen en in het belang van ieders gezondheid is het nu beter om niet met veel mensen samen te komen.

Ook de andere activiteiten van WV de Schinkel liggen zo goed als stil, waardoor de organisatie op dit moment erg lastig zou worden. De gezondheid van alle deelnemers en vrijwilligers ligt ons echter na aan het hart en is de werkelijke reden, waarom tot annulering is overgegaan.

Het is nog erg onzeker wanneer de situatie in het land weer enigszins normaal gaat worden. Daarna zullen we vermoedelijk geconfronteerd worden met een stortvloed aan uitgestelde activiteiten, maar ook zonder dat staat de verenigingskalender van de Schinkel al behoorlijk vol. De wedstrijden worden daarom niet verschoven. We hopen wel op een spetterend Paasevenement 2021, waarbij we de zon weer in het water zien schijnen en we extra veel zeilers hopen te mogen begroeten.

Mocht de situatie echter snel gunstiger worden, dan kan er wellicht te zijnertijd op korte termijn een klein evenement georganiseerd worden. Zou de VKO hierbij aan willen sluiten in het kader van de viering van het jubileum, dan is zij hierbij van harte welkom. Dit alles is echter zeer onzeker en over óf en wanneer is nu nog niets te zeggen.

Met verdrietige groet wens ik iedereen alle goeds toe in deze bizarre tijd.

Houd je sterk en blijf gezond,

Renate Voetter wedstrijdcommissaris WV de Schinkel