Holland Weekend Loosdrecht // NNK Langweer

Geschreven door Ron Haanschoten. Gepost in Algemeen

Beste Vrijheidzeilers,

Op de ALV 2017 is besloten te kijken of tijdens het Holland Weekend op 9 en 10 juni aanstaande een sprint NK gehouden kon worden.

Ondanks verwoede pogingen kregen wij pas 3 dagen voor de sluitingsdatum te horen dat dit helaas niet ging lukken; voor dit besluit was 2 maanden nodig.

Uw bestuur heeft nog verwoede pogingen gedaan om bij een andere klasse aan te sluiten maar dat is helaas niet gelukt binnen 3 dagen!!

Inmiddels was ook de datum bekend voor de Noord Nederlandse Kampioenschappen op Langweer, in het zelfde weekeinde, en hebben wij besloten de Vrijheidsklasse hiervoor aan te melden.

Eind goed al goed zou je denken helaas is tussen de vraag en de plaatsing op de site ook 2 maanden tijd verstreken zonder dat dit gecontroleerd is.

Nu rest jullie de keuze om op Loosdrecht het Holland Weekend, voor velen een thuiswedstrijd, of een combinatie van KE en Noord Nederlandse Kampioenschappen op Langweer, wat voor velen een nieuw wedstrijdwater water is, te gaan zeilen.

Het VKO bestuur

Paaswedstrijden in de Vrijheid op 14 en 15 april 2018

Geschreven door Ron Haanschoten. Gepost in Algemeen

paas 18Het verslagje volgt nog, maar al vast in het kort:
  • 14 deelnemers in totaal
  • deze keer geen deelnemers uit het landelijke veld m.u.v. 3 Vrijbuiters
  • windkracht van 0-max. 2 Bft 
  • veel positiewisselingen in het veld, want het is de Nieuwe Meer !
  • 2e wedstrijd zaterdag is niet meegeteld vanwege het feit dat het comité te laat, naar het oordeel van de zeilers, de baan afkortte.
  • zondag is het geduld van 2 uur dobberen beloond met 2 wedstrijden
  • zeer overtuigende winnaar van de 1e prijs en wisselprijs zijn Armand en Yvo in de V8 ! Hulde.

uitslag paas 2018

Wedstrijdkalender 2018

Geschreven door Perjan Smulders. Gepost in Algemeen

De inmiddels befaamde en felbegeerde VKO-jaarkalender is weer verkrijgbaar. Een mooie lay-out met prachtige foto's van het seizoen 2017 en alle evenementen waar Vrijheidjes aan mee doen in 2018 op een rij.

Deze zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor €10,- per kalender.

 

 

 

Vrijbuiterweekend 2017, Uitslag en verslag dag 1en2

Geschreven door Ron Haanschoten. Gepost in Algemeen

VrijbuiterwkndZaterdag: Het was me het dagje wel. Hart werken geblazen op de Loosdrechtse plassen. Met name door de winddraaiingen en het grote verschil tussen de standaard wind en de vlagen. 16 boten ingeschreven dat kan dus een leuke strijd worden. Een klassieke wedstrijd langs de vele boeien die standaard op de plassen liggen. Als we met 15 boten van start gaan begint het net flink door te waaien. Zo weten we meteen waar we mee te maken krijgen.